+385 42 652 033 geotehna@vz.t-com.hr

Klasična miniranja

Pod pojmom klasična miniranja podrazumijevamo sve vrste miniranja na otvorenim kopovima (kamenolomima), gdje se radi po glavnom projektu i odobrenju za eksploataciju, pa takvi radovi osim kontrole seizmičkih efekata i izrade elaborate miniranja ne zahtijevaju dodatne garancije i proračune.
Profil bušenja određujemo prema Vašim zahtjevima u vezi granulacije, isto kao i parameter bušenja i vrste eksploziva, pridržavajući se prilikom toga svih pravila struke i propisa glede sigurnosti na radu, a naročito projekta eksploatacije. U mogućnosti smo odminirati sve veličine minskih polja izbušenih horizontalno, jer smo prvi u Hrvatskoj primijenili zračnu punilicu za ugradnju AN-FO eksploziva u minsku bušotinu kojom je moguće puniti svaki nagib minske bušotine.
Za Vas, kao potencijalne naručitelje, možemo izvesti slijedeće radove:

1. SAMO BUŠENJE BEZ MINIRANJA – u tom slučaju, osim kvalitete radova bušenja prema vašim zahtjevima, nikakve druge garancije na kvalaitetu miniranja ne možemo dati

2. BUŠENJE I MINIRANJE PO 1m3 LITICE – u slučaju ovakve suradnje, garantiramo sve, od izgleda pokosa, visine odnosno dubine nivelete od granulacije materijala

3. BUŠENJE PO 1m3 S UGRADNJOM EKSPLOZIVA – s obzirom da u ovakvim slučajevima nema konkretnih parametara, ne možemo garantirati granulaciju materijala

4. SAMO MINIRANJE IZBUŠENOG MINSKOG POLJA – kako se ovdje radi o miniranju izbušenog minskog polja od strane drugog izvoditelja radova, garancije na kvalitetu miniranja ne možemo dati nikakve

Specijalna miniranja

Uz klasična miniranja, vršimo i specijalna miniranja koja obuhvaćaju:
• rušenje objekata miniranjem
• bušenje i miniranje kanala, usjeka i zasjeka metodama plitkih i dubokih minskih bušotina
• bušenje i miniranje temelja za građevinske objekte
• bušenje i miniranje uz objekte
• podvodna miniranja
• miniranja za sekundarna usitnjavanja velikih blokova
• bušenje i miniranje glatkom metodom (presspliting)

Strojni park

Za izvođenje radova dubinskog bušenja posjedujemo dubinske bušilice proizvođača Bohler Austria (BPI) i Atlas Copco.
ROC D7 (ATLAS COPCO) vanjski čekić, hidraulika
ROC D5 (ATLAS COPCO) vanjski čekić, hidraulika
TC 119 (BPI) dubinski čekić, hidraulika
TC 115 (BPI) dubinski čekić, hidraulika
TC 114 (BPI) vanjski čekić, hidraulika
TC 112 (BPI) vanjski čekić, hidraulika
Sve bušilice pogonjene hidraulikom odlikuju se vrlo velikom učinkovitošću i malom potrošnjom goriva, te vrlo jednostavnim rukovanjem i održavanjem, a mobilne su jer je sve smješteno na jednom postroju.
Vrste pribora, vrste bušilica, profili bušenja i svi ostali parametri ovise o vrsti stijena, konfiguraciji terena, te okolini lokacije izvođenja radova. U svezi s time napominjemo da ne dogovaramo nikakve poslove prije obilaska i pregleda terena i lokacije. Osim navedenih dubinskih bušilica posjedujemo i kompresor (mali mobilni) Jembach uz koji u kompletu idu i sve vrste ručnih bušaćih čekića i otkopnih čekića, tako da za potrebe manjih bušenja i rušenja možemo dio posla odraditi i ručno. Profili bušenja mogu biti od 24 mm do 130 mm.
Prema potrebi, u posao možemo uključiti i bagere LIBHERR s utovarnim ili iskopnim korpama ili s hidrauličnim čekićem za razbijanje stijena i betona, kao i drobilice.

Vozni park

Za potrebe prijevoza strojeva, opreme i materijala potrebnih za izvođenje radova, kako bismo bili što fleksibilniji i brži, oformili smo vlastiti vozni park kojeg čine: tri kamiona opremljena po ADR normama za prijevoz eksploziva, cisterna kapaciteta 10.000 litara za prijevoz goriva, kamion s priključnom prikolicom (labudicom) za prijevoz strojeva, kombi vozila za prijevoz radnika i opreme za miniranje, kao i terensko vozilo za obavljanje servisa opreme na terenu.